Sydda och läderhandskar

Sydda och läderhandskar

Momtagehandskar, Arbetshandskar, Varselhandskar, Vinterhandskar

LÄDER


Läder är starkt, formbart och smidigt. Det anpassar sig även till temperaturväxlingar. Alla läderhandskar är tillverkade av utvalda, omsorgsfullt garvade skinn för högsta tänkbara slitstyrka och smidighet. Vi tillhandahåller även krom fria läderhandskar.

SPALT OCH NARV – VAD ÄR SKILLNADEN?

Hudar har olika egenskaper. Det beror på vilken del av djuret de kommer från. Rygg och skuldra ger extra starka skinn, sidan ger en mjukare kvalitet. Före tillverkningen klyvs huden i två lager. Det yttre kallas narv eller nappa, det inre kallas spalt. 

NARV är slitstarkt, mjukt och följsamt. Därför är det ett lämpligt material för exempelvis montagehandskar, där kraven på fingertoppskänsla och komfort är höga.

SPALTLÄDER har en grövre yta än narv. Det finns i många olika tjocklekar och är dessutom värmetåligt. Spalt är därför lämpligt i arbetshandskar för grövre hantering där bra grepp krävs. Används ofta i svets handskar eftersom det isolerar och är smidigt trots sin tjocklek.

 

VILKET LÄDER PASSAR DIG BÄST?
S
vin, nöt eller get – läder med olika egenskaper

NÖTLÄDER är mycket slitstarkt och tål tuffa tag. En handske av tjock nötspalt är också ett utmärkt alternativ för hantering av varma föremål.

GETSKINN är tunt, smidigt och slitstarkt. En handske i getskinn passar därför bra för krävande uppgifter och arbeten där fingertoppskänslan är viktig – handsken formar sig efter handen.

SVINLÄDER passar utmärkt för allmänt bruk. Materialet andas och blir mjukare och behagligare ju mer handsken används.

OXNARV av speciellt utvalda hudar har i regel högre kvalitet än nötskinn. En handske i oxnarv är därför ett bra val för både lätta och tyngre arbeten.Förfina sökning